Make-over: Balkon summer ready!

Oh het zonnetje is er eindelijk. JIPPIE! Tijd om ons balkon een make-over te geven. We wonen sinds januari in een nieuwbouw woning en het is zeker nog niet zo gezellig als ik zou willen. Nu het steeds vaker mooi weer is en we meer buiten zitten had ik zo’n zin om het balkon te pimpen. Waar begin je als je zo’n make-over project begint? Je leest het hier!

Ons balkon is niet mega groot, we hebben een baby die kruipt en we wilde een afscheiding creëren zodat we wat meer privacy krijgen. Dit waren voor ons de 3 belangrijkste dingen om rekening mee te houden. Dus voor dat je begint aan de make-over denk alvast na over de dingen die jij het belangrijkste vind.

Omdat onze dochter Nova net begonnen is met kruipen wilde wij een groot kleed zodat ze lekke rond kan kruipen zonder haar knietjes open te halen. We vonden een mega groot kleed bij Fatboy. De Carpretty Grand is speciaal ontworpen voor buiten. En het fijne is, je kan hem laten liggen omdat het water en weerbestendig is én uv-bestendig waardoor de kleuren mooi blijven!

Daarnaast wilde we de kleuren van ons interieur terug laten komen op het balkon om een mooie eenheid te creëren. Voor ons is dat monochrome! Gelukkig kun je mega veel leuke balkon producten vinden in zwart-wit of grijs.

We wilde al een hele tijd de zitzakken van Fatboy uitproberen, ook omdat je dan lekker dicht bij de grond zit (lees: handig met een baby) en toch heerlijk kunt relaxen. Toen ik op de website van Fatboy ging kijken kwam ik dit pareltje tegen! Dit is niet zomaar een zitzak, maar een drijfende zitzak! Super leuk voor in de zomer om op het water te dobberen. De Floatzac zijn er in veel verschillende kleuren en printen te krijgen. Wij kozen voor grijs met witte beachvibes.

Nu hebben we een kleed en een zitzak en kunnen we verder met de details van het decoreren. Deze leuke vlaggetjes zijn gemaakt door een vriendinnetje en kregen wij als kraamcadeautje voor Nova. En nu gebruiken we ze op het balkon. Echt een sfeer maker! Ook hebben wij voor plantenbakken gekozen waardoor je wat privacy kan creëren. En het leuke, er zitten kunst planten in waardoor we er geen werk van hebben! Ook kun je leuke tuinposters vinden. Deze poster stond binnen en hebben we buiten ophangen op goed geluk dat het mooi blijft haha.

Hopelijk hebben jullie wat aan mij balkon make-over tips. Succes met jullie project!

“MONOCHROME LOVE”

Vloerkleed: Fatboy Carpretty Grand

Zitzak: Fatboy Floatzac Original